Slovenská osemnástka zdolala na turnaji v Zuchwile Nemecko 2:0

29.12.2013 Celý región

Zuchwil 29. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zdolali vo svojom treťom zápase na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile rovesníkov z Nemecka 2:0.

O góly slovenského tímu sa postarali Jozef Klenko a Matej Paločko. Rozhodujúci bol však výkon brankára Adama Húsku, ktorý si udržal čisté konto. Mladí Slováci prestrieľali svojho súpera v pomere 28:20.

Zverenci trénera Martina Hrnčára tak majú po troch odohratých stretnutiach na konte dve víťazstvá (s Fínskom a Nemeckom) a jednu prehru s Českom. Pred záverečným duelom na turnaji s domácim Švajčiarskom majú v tabuľke šesť bodov.

Turnaj piatich krajín v Zuchwile:

Nemecko "18" - SLOVENSKO "18" 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 11. Klenko, 45. Paločko

Martin Hrnčár, tréner SR "18" (zdroj: hockeyslovakia.sk): "V dueli s Nemeckom sa nám podarilo čiastočne nadviazať na výkon zo zápasu s Fínmi, súperovi sme dovolili ohroziť pozorného brankára Húsku po prvý raz až v 11. minúte. Celkový obraz hry napriek vedeniu 1:0 v dvoch tretinách však nebol úplne podľa našich predstáv, rozohrávka nebola dostatočne presná, nešli nám príliš ani presilovky. Do poslednej tretiny nastúpilo družstvo ako vymenené, chlapci začali do bodky plniť, čo sme si povedali v kabíne pred zápasom, dobre kombinovali a vytvárali si šance. Upokojenie priniesol gól Paločka po krásnej kombinácii s Milým a Sukeľom. Po odohraní troch zápasov a odsledovaní ďalších stretnutí sme veľmi potešení faktom, že na turnaji ako jediní hráme aktívnu celoplošnú obranu, bez žiadneho vyčkávania a máme dostatočné fyzické rezervy na celých 60 minút. To len potvrdzuje, že projekt centralizovanej prípravy 'osemnástky' výborne pripravuje, a nielen kondične, mladých reprezentantov."

Zostávajúci program SR "18" na turnaji:

pondelok 30. decembra o 14.30 h: Slovensko 18 - Švajčiarsko 18
 

Vyberte región